0

ANIOS Laboratories - De ontsmettingsdeskundige

Anios Scientifiques

Anios Laboratories werd opgericht in 1898 en heeft altijd dezelfde kernactiviteiten behouden: 
“de strijd tegen de microbe, via het ontwerp, de productie en het op de markt brengen van antimicrobiële procédés, met respect voor mens en milieu. ”  Anios Laboratories, gevestigd in Frankrijk en leider op de Franse markt, biedt een breed scala van producten om te voldoen aan de reinigings- en ontsmettingsbehoeften van verschillende werkomgevingen:

 • Behandeling van vloeren en oppervlakken;
 • Verwerking van instrumentatie;
 • Handhygiëne;
 • Ontsmetting en bespuiting

 

 

 

Anios' 3 kernwaarden

Kwaliteit
Talrijke controles tijdens
en na de productie

Regelgeving
Een toonaangevend Frans team dat op Europees niveau
samenwerkt met de Ecolab Groep

Milieu
Engagement voor het milieu
(minder verbruik van hulpbronnen).

 

Anios, een trouwe partner

 

Onderzoek en ontwikkeling

 

In Frankrijk beschikt Anios over een nieuw onderzoekscentrum van 2.000 m², gewijd aan onderzoek en innovatie, dat de ontwikkeling van formuleringen in autonomie mogelijk maakt, van ontwerp tot markt. Dit performante centrum omvat 3 specialisaties:

 • formulering: ontwikkeling van innovatieve, hoogwaardige formules, met integratie van veiligheids- en milieubeschermingsdoelstellingen (2.000 tests per jaar);
 • analytische chemie: dit laboratorium, dat sinds 2016 voldoet aan de GLP (Good Laboratory Practice), controleert de compatibiliteit tussen producten en materialen, en de stabiliteit van producten;;
 • microbiologie en virologie: testen van de doeltreffendheid van producten op gestandaardiseerde stammen en op stammen die in het veld worden aangetroffen. Het laboratorium heeft een jaarlijkse screeningscapaciteit van 22.000 microbiologische tests dankzij de integratie van ultramoderne technologieën.

 

Productie

 

De Anios Laboratories beschikken over een grote productiecapaciteit in de streek van Lille, waar jaarlijks 50.000 ton wordt vervaardigd en dagelijks 100.000 flessen worden gevuld. De site is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, EN 13485 en GMP (Good Manufacturing Practice).

 

Deskundigheid op het gebied van regelgeving

 

Een speciaal team zorgt voor de naleving van de regelgeving en het onderhoud van de producten in de portefeuille: analyse van toxicologische en ecotoxicologische risico's, aanpassing van de formuleringen aan de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, met name REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals), Biociden (Biocide Products Regulation), MDR (Medical Device Regulation), enz.

Een sterke focus op veiligheid, reactievermogen en kwaliteit

 

Anios heeft, als belangrijke speler in de gezondheidssector, systemen opgezet om te kunnen reageren op onvoorziene behoeften (epidemieën, enz.) het doel is de gevolgen voor de gebruiker in geval van een crisis te beperken. Het zoeken naar producten die in Europa en niet langer in Azië worden vervaardigd, is een integrerend onderdeel van deze strategie. Leveranciers worden geëvalueerd, traceerbaarheid van producten, apparatuur en grondstoffen is vereist; Anios Laboratoires geeft ook voorrang aan niet-allergene grondstoffen.

 

Anios zet zich in voor het behoud van het milieu door de impact ervan te beperken door productieprocessen te optimaliseren en het energieverbruik te verminderen. Afvalwater wordt ook gezuiverd en afval wordt gesorteerd.

 

 

Anios investeert om zijn kwaliteitsnormen op het hoogste niveau te brengen en te houden door zijn controleprocessen te versterken:

 • systematische desinfectie, analyse en controle van de waterkwaliteit;;
 • versterking van de hygiëneprocedures in het algemeen ;;
 • versterking van het systeem voor kwaliteitsbeheer (QMS) ;;
 • microbiologische en fysisch-chemische kwaliteitscontrole van eindproducten: meer dan 1500 tests per week.

 

Het ANIOSAFE charter weerspiegelt de eco-verantwoordelijke verbintenissen van Anios Laboratories :

 • Prioriteit voor materialen van biologische oorsprong;
 • Optimalisatie van containers en leveringen;
 • Verantwoordelijk inkopen;
 • Groene energie;
 • Waterbesparingen;
 • Afvalvermindering en recycling...

Anios' toonaangevende producten bij dulis

 

 

Bekijk alle Anios-productenNeem contact op met een adviseur!

Om veiligheidsredenen wordt u na 4 minuten uitgelogd.